Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

Tijgernoten gebruiken in Nederland en in het buitenland

Al jaar en dag maak ik gebruik van tijgernoten, voornamelijk in combinatie met boilies vind ik het een super aas om te gebruiken. In sommige gevallen vul ik deze combinatie aan met hennep. Zodra ik aan de slag ga met tijgernoten dan zorg ik altijd dat ik in staat ben om mijn lijnen uit te varen met behulp van een voer- of rubberboot. Op deze manier ben je altijd in staat om de tijgernoten precies op de plek te krijgen. De tijgernoot is immers moeilijk op de stek te krijgen met hulpmiddelen als een werppijp, voerschep of katapult. Daarnaast sjouw je behoorlijk veel gewicht mee naar de waterkant aangezien de tijgers vaak in het kookvocht staan. Martin SB komt echter met een goede oplossing in de vorm van een mix van grote en kleine tijgernoten in een handige emmer die tevens lang houdbaar zijn zonder dat er vocht aan toe is gevoegd! Dit bespaart enorm veel gewicht en dat is ideaal voor bijvoorbeeld tripjes naar het buitenland.

Zo zie ik mijn mixen het liefst, heerlijk smullen!

Tijdens vrijwel al mijn buitenlandtrips maak ik graag gebruik van tijgernoten. Ze geven mij extra vertrouwen en zorgen ervoor dat karpers uit de omgeving worden aangetrokken op mijn voerstek. Ik hoef denk ik niet meer uit te leggen dat de karper na het eten van de nootjes ook weer delen uitpoept en zo dus zorgt dat de nootjes op veel plekken in het water te vinden zijn. Naast dat ik de tijgernoten gebruik om te voeren, gebruik ik ze ook maar al te graag als haak-aas. Meestal maak ik ‘torentjes’ van twee tijgers met één pop-up tijgernoot om het af te maken. Gedurende de afgelopen jaren hebben deze combinaties mij genoeg mooie en ook zware vissen opgeleverd. De eerste trip naar Frankrijk kan ik mij nog goed herinneren! Mede door de tijgernoten wist ik al meteen een aantal mooie vissen te vangen. Ik beviste destijds een redelijk groot stuwmeer en voerde verschillende plekken aan met de mix van boilies en tijgernoten. De eerste nacht vissen leverde direct al een aantal mooie vissen op in een zijtak van het meer.

De grootste uit de eerste nacht…

Tijdens de sessies die volgden bleven er mooie vissen komen op deze combinatie. Tevens mijn record vis werd gevangen op de combinatie van Roasted Nut, tijgernoten en een beetje hennep. Tijdens de sessies wissel ik het haak-aas af tussen bollen en noten om te kijken wat de  meeste aanbeten oplevert. In mijn ogen kan je genoeg combinaties maken met dit aas om succesvol te zijn in je visserij en ben je in staat om net dat beetje extra toe te voegen.

Een beer van een vis die het lekkere smulmixje niet kon laten liggen

In Nederland is mijn ervaring met tijgernoten ook goed te noemen. Daar moet ik wel bij vermelden dat ik ze niet het volledige seizoen gebruik. Tijgernoten zijn moeilijker te verteren waardoor ze in de koudere maanden minder geschikt zijn. Eigenlijk maak ik er te weinig gebruik van want bij mij in de buurt wordt er niet veel met tijgernoten gevist en kunnen ze dus absoluut het verschil maken. Zoals ik eerder al aan gaf, is het voeren met boilies sneller en eenvoudiger.  Meestal heb ik wel een aantal zakken boilies in de auto liggen en daarom voorzie ik mijn stekken veelal met boilies. Voor voerplekjes onder de kant zijn de tijgernoten wel ideaal want dan is een voerschep al voldoende om prima te kunnen voeren zonder dat er een boot aan te pas moet komen. Ik zal tijgernoten altijd blijven gebruiken in mijn visserij. Mijn ervaring ermee is goed en het heeft mij hele mooie vissen opgeleverd.

Een mooie Nederlandse bak…

Vang ze!

Groet, Rick van Wees

 

Tijgenoten kopen? Klik hier voor het assortiment aan Particles en Pellets.

Geschreven door Martin SB