Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

Liquids

De temperaturen zijn onderhand zowel boven als onderwater hard aan het stijgen. Dat betekent dat de karper weer volop actief is! Zowel overdag als in de nacht zwemmen de vissen grote stukken water af op zoek naar voedsel, iets wat onze visserij vereenvoudigt ten opzichte van de winter bijvoorbeeld. Ze moeten je aas echter wel weten te vinden… Benieuwd hoe de liquids van Martin SB jou daar wellicht een handje bij kunnen helpen? Hieronder twee trucs die mij al vele vissen hebben opgeleverd.

Salmonoil (zalmolie)

Om maar met de deur in huis te vallen… Mijn absolute nummer 1 wat betreft liquids is de Martin SB Salmonoil! Iedereen heeft wel van die stekken waar de geur en smaak vrij snel uit je boilie verdwijnt en plaats maakt voor een stinkende modderlucht. Dit komt doordat het aas de geur van de bodem opneemt. Zo verandert je aas ineens van attractief naar neutraal, zonder dat je het door hebt. Om dit te voorkomen kun je je boilies enkele dagen soaken in de zalmolie. Doordat de boilies dan vol zitten met olie zullen ze niets meer opnemen uit de omgeving en blijft jouw aas zijn geur behouden! De karper ontdekt je aas nu veel sneller, en het vissen op zachte bodems zal ineens een stuk succesvoller worden. Dat het helemaal niet nodig is om op dat perfecte harde stukje te liggen, daar ben ik onderhand wel achter.

Oil overload!

De bovenstaande tip gebruik ik vaak wanneer ik mijn aas langer wil laten liggen. Tijdens kortere sessies doe ik het tegenovergestelde, ik soak ze dan namelijk maar heel even. Dit doe ik om ervoor te zorgen dat de olie heel snel uit de boilie lekt, en oplost in het water. Karpers in de nabije omgeving worden zo snel getriggerd en gestimuleerd tot azen. De olie verspreidt zich namelijk erg snel in het water, zeker als de watertemperatuur hoog is. Door af en toe nog enkele boilies richting je plek te schieten behoud je deze geurwolk, en zal een aanbeet niet lang uitblijven.

Geschreven door Martin SB

Martin SB - Artikel - Liquid Additive - Jasper Smit - bottles

Super Smog - Spicy Masala

9,95

Xtra Range Dip - Spicy Masala

8,49

Martin SB - Boost iT - Scopex

Boost iT - Scopex

8,99

Martin SB - Boost iT - Tutti Frutti

Boost iT - Tutti Frutti

8,99