Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Zig iT…Het multi talent! – Rene de Schipper

In mijn visserij zijn kort en effectief de sleutelwoorden.

Ik wil zo attractief mogelijk vissen. Uiteraard is een goede instant boilie aan de hair dan heel belangrijk. Echter is het zo dat boilies langer nodig hebben om de vis over de streep te trekken dan een goede voermix. Omdat ik de weersomstandigheden niet voor het uitkiezen heb tijdens mijn sessies, gebruik ik graag een mix die diverse waterlagen aanspreekt. Daarom gebruik ik als basis de Zig iT.

De Zig iT wordt graag gebruikt door de zigvissers, omdat het in de bovenste waterlaag blijft en heel langzaam zakt en de vis activeert. Maar wat blijkt, andersom is het ook toepasbaar. Hoe werkt het dan?

De benodigdheden

Ik neem als basis de Zig iT, ongeveer de helft van de totale hoeveelheid die ik maak. De andere helft bestaat uit fijn gemalen boilies. De gemalen boilies meng ik met een Super Smog en laat ik even intrekken. Ik wil namelijk niet dat de Zig iT alle Super Smog opneemt. Vervolgens meng ik de Zig iT goed met de gemalen boilies.

Een heerlijke en tevens onweerstaanbare mix!

Pers het voer hierna goed samen in een fijne PVA mesh en maak een mooie worst. Ik doe dit meestal een dag voor de sessie zodat de mix nog iets droogt. En dan is de PVA-worst klaar voor gebruik.

Klaar voor actie

Zodra je rig in positie ligt, ontstaat er een zwevend voerspoor dat ervoor zorgt dat de vis nog makkelijker over gaat tot azen. Welke Zig iT ik gebruik is afhankelijk van de boilie waar ik mee vis. Zig iT is er in de smaken Tropical Fruits, Hot Chilli en Prawn & Insects.
Vang ze!

Zig-it, ze zijn er dol op!

Written by Martin SB

Zig iT & Mixen