Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Super Smog: een killer in de winter!

Een bijzondere liquid om je aas extra aantrekkelijk te maken

Super Smog is voor mij één van de meest ingezette wapens tijdens mijn wintervisserij op karper. Of ik nu statisch vis of met de pen, mijn aas voorzie ik altijd van een goede scheut Super Smog.

De vis is vaak passief in de winter, dus ook al heb ik ze gevonden, het blijft altijd een uitdaging om ze aan het azen te krijgen zodat ik ze kan vangen. Voor mij is de karper het aas laten proeven dé manier om ze aan het azen te krijgen. Attractief aas dus! Super Smog is perfect om de karpers in aanraking te brengen met de smaak van mijn voer. Super Smog werkt niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. En zo bereik je dus ook de vissen die in de hogere waterlagen zwemmen.

Pennen met Gerard van Emmerik, Martin SB teamlid

Snoeken is zoeken zeggen ze wel eens. Maar dat is vissen op karper in de winter ook! Daar waar ze de ene keer onder een brug of in een duiker liggen, kun je ze de dag erna opeens in een ondiep stuk vinden, of tegen een rietkraag in de zon. Houd hier rekening mee als je gaat vissen en kies verschillende stekken uit om te bevissen. Dit vergroot de kans op succes aanzienlijk.

Zelf vis ik vaak korte instant sessies van een paar uurtjes zodra er tijd voor is. Eén hengel met de pen en een statische hengel ernaast. Het liefst voer ik dan een ruim uur voordat ik ga vissen alvast wat handjes op de beoogde stekken. Voor de penhengel maak ik zo’n drie voerplekjes met wat handjes maïs en voor de statische hengel voer ik een hand gebroken boilies. Beide aassoorten worden gesoaked in de Super Smog zodat het voer sneller opgemerkt zal worden door de karpers.

Martin SB Scopex en Monster Crab gesoakt in Super Smog

Als ik met mijn hengels aankom bij de eerste aangevoerde stek, beaas ik mijn penhengel met een paar gesoakte korrels maïs en voer ik nog een klein handje bij. Met de statische hengel vis ik graag opvallend. Een (fluor) pop-up als haakaas, met daaraan een gevuld PVA-zakje met boiliekruimels. Voor ik deze ingooi gaat er eerst nog een scheut Super Smog overheen.

Alle ingrediënten voor een succesvolle visdag in de winter

Als het een halfuur stil blijft, dan verkas ik naar de volgende stek. Vang ik vis, dan gaat er weer een handje voer bij en blijf ik nog wat langer zitten. Omdat ik vaak korte, instant sessies vis, voer ik niet zo veel. Ze moeten mijn haakaas immers snel vinden. Maar als ik merk dat ze echt op het voer liggen, dan durf ik wel wat meer bij te voeren.

Dit is mijn aanpak in de winter. Attractief aas en meerdere stekken bevissen. Zo blijf je ook nog een beetje warm.

Succes!!

Gerard van Emmerik

Meer weten over Gerard? Volg hem dan op Instagram: @vissendegeer

Written by Martin SB

Martin SB Super Smog