Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Salmonoil een pure verrijking

Een liquid additive de naam zegt het al, is een vloeibare toevoeging die je kunt toevoegen aan je boiliemix, feeder- en grondvoer, baitsoak en als dip bij het vissen op karper. De productlijn van Martin SB kent zeven additives: ‘Beefextract, Active Special, Aminol, Salmonoil, Krill Hydrolisaat, CPSP & Robin Red en Liver Extract’, allen verkrijgbaar in 2,5 ltr jerrycans en handige 500 ml flacons.

Soaken
Vloeibare lokstoffen (additives) zorgen er onderwater voor dat aas- en voerpresentaties extra zullen opvallen. Door het aas te ‘soaken’ (vloeistoffen laten intrekken in de aas- en voerproducten) zal een karper het eerder weten te vinden vanwege de uitwaseming (verspreiding van de geur). Door de hoge aantrekkingskracht, is het mogelijk om karpers aan te trekken vanaf een veel grotere afsand. Dankzij een reeks aan natuurlijke eetlustopwekkende ingrediënten als: ‘aminozuren, organische aminozuren, mineralen en vitaminen’ zal de eetlust van karpers onmiddellijk gestimuleerd worden tijdens de warme en koudere periodes.

Salmonoil een échte alleskunner
De Martin SB liquid additive Salmonoil kent een grote verrassing! Salmonoil is zalmolie van een zeer hoge kwaliteit en is verreikt met diverse meervoudige onverzadigde vetzuren. Het product is daarom niet alleen uitermate geschikt voor het vissen op karper tijdens koudere watertemperaturen in de wintermaanden. Salmonoil kent nog een geheim, het is ook goed in te zetten bij het doodaas vissen op rovers zoals de snoek. Een karper product voor het vissen op roofvis zal je denken?

Prepareer je  aasvis
Op twee verschillende manieren is Salmonoil toe te passen voor de geurverrijking van dode aasvissen tijdens het doodaas vissen op grote roofvis.

Manier 1: Het rechtstreeks injecteren van Salmonoil in de dode aasvis middels een injectiespuit.
Manier 2: Het licht inkerven van dode aasvissen en deze laten soaken in de Salmonoil.

Voor beide manieren geldt dat de aasvis daarna ingevroren moet worden, zodat deze bij het ontdooien aan een dreg of takel langzaam zijn extra geurstoffen zal verspreiden in het water. Dit trekt roofvissen aan uit de wijde omgeving omdat zij naast het ‘op zicht’ jagen ook ‘op geur’ jagen.

Martin SB - Nieuws - Doodaas gesoaked in Salmonoil Martin SB - Artikel - Salmonoil injecteren

Mengverhoudingen
Het loont om te experimenteren met de toevoeging van een liquid additive als Salmonoil, maar ook de zes overige Martin SB additives kennen stuk voor stuk hun eigen specialiteit. De verhouding van additives als toevoeging aan een baitsoak of grondvoer zijn 10-50 ml per kilo en 50 ml per kilo aan een boiliemix. Voor wat betreft het gebruik van een additive als toevoeging aan je dode aasvis, komt het neer op wat je zelf voldoende acht. Omdat op bepaalde wateren de vissen steeds meer gedresseerd raken, kan een additief als Salmonoil leiden tot betere vangsten. Over het algemeen geldt: Hoe meer geur, hoe meer actie!

Written by Martin SB