Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Mini aas, maximaal resultaat! – Andres de Rouville

Ongeveer tien jaar geleden deed ik een paar belangrijke aanpassingen in mijn visserij.

Ik kwam tot de ontdekking dat mijn visserij steeds minder effectief werd. Een basis onderlijn met een standaardformaat aas. In de meeste gevallen zullen ook jullie je herkennen in het gebruik van 20 mm boilies.

Het werd tijd om een aantal dingen radicaal te veranderen. Zo veranderde ik het formaat boilies in 15 mm en paste mijn rigdaaropaan. Mijn resultaten waren weer naar tevredenheid. Vooral op dressuurwateren kan een aanpassing in formaat van aas tot een positieve omslag zorgen in vangsten.

Afgelopen winter werd ik maar weer met de neus op de feiten gedrukt op een drukbevist en hardstromend kanaaltje. Ik had op dit kanaaltje het hele jaar uitstekend gevangen. Mooie sterke schubkarpers met af en toe een pareltje van een spiegelkarper. Het hele jaar werd er met 15 mm boilies gevist in diverse smaken. De smaken brachten geen verschil in vangsten, maar het formaat wel. Aangezien op dit drukbeviste water bijna iedereen met het standaardformaat van 20 mm aas aan het vissen was, bleek dit dus voor mij de sleutel tot succes. Tot afgelopen winter!

M’n vangsten vielen terug. Om als excuus het koude water te gebruiken, ging mij wat te ver. Het kanaaltje bevat een uitstekend bestand. Er zou toch een winterkarper te haken moeten zijn?

Nu is bekend dat de karper – zeker in de winter – fan is van klein aas. Een gemakkelijk hapje in het koude water. Ik trok de stoute schoenen aan en reeg een kleine Mini Match aan de hair. Ik vond het eigenlijk geen gezicht. Hoe kan zo’n klein krummeltje nou opvallen? Ik koos voor een sterk geurende 10mm TuttiFrutti Mini Match boilie. Om het aasje wat meer op te laten vallen viste ik dit systeem in combinatie en met behulp van een pva-kousje. Een soort method-feeder systeem, alleen dan anders. Binnen tien minuten stond ik met een kromme hengel en landde een mooie schubkarper. Ik kon de dag uiteindelijk afsluiten met vier schubkarpers en kon tevredenhuiswaarts. Op weg naar de warme kachel bedacht ik me opeens, dat dit aas natuurlijk ook prima is in te zetten met een zogenaamde method-feeder.

Ik heb me afgelopen winter prima vermaakt met dit prachtige miniaas. Zowel met methodfeeder als gewoon statisch liep de afgelopen winter uit tot één van succesvolste ooit. Dankzij de Mini Match boilies haalde ik een maximaal resultaat!

Written by Martin SB

Martin SB - Mini Match Boilies - Andres de Rouville

***CLASSIC RANGE - 5KG SUPER PAKKET DEAL***

vanaf 39,98

***CLASSIC RANGE - 10KG SUPER PAKKET DEAL***

vanaf 79,96

Martin SB - Rolf Bouman - Strawberry Fish 3.0

Fish Xtra - boilie uit testfase - hoge korting

35,00

Producten waar Andres graag mee vist