Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Martin SB bestaat 30 jaar!

Hoe het allemaal begon

Wij bewijzen nu al 30 jaar dat wij kwaliteit leveren en dat de karper verzot is op ons product, zolang wij blijven innoveren en waar mogelijk verbeteren zien wij de komende 30 jaar zonnig tegemoet.

De geschiedenis van Martin SB

Het is midden jaren ’80, Martin Tusveld is een visser, een karpervisser. Net als zovelen in die tijd heeft ook hij de boilie ontdekt. Hij vist met tutti-frutti-boilies van Richworth, die worden verkocht in ‘Chinese’ bakjes van 400 gram. Het lijkt Martin echter veel leuker om zelf eens een bal te draaien en in 1991 staat hij bij de Kamer van Koophandel en is Martin SB geboren. In zijn huis in Osdorp, waar hij nu nog steeds woont, begint het. Eerst voor zichzelf en een handjevol vrienden maar al snel draait hij in zijn keukentje voor andere karpervissers. Een advertentie in een sportvis-magazine levert hem een bestelling op van maar liefst 50 kg! De tekst in de advertentie: ‘Zelf rommelen? Absoluut overbodig!’

Grondlegger Martin Tusveld aan de Plesmalaan

Dan gaat het hard. Nog hetzelfde jaar blijkt zijn keuken te klein en verhuist het bedrijf naar de Zeilstraat alwaar Martins broer een slagerij heeft. Maar de productie blijft maar toenemen en in 1992 ziet Martin zich genoodzaakt een woning in Badhoevedorp helemaal in te richten als ‘boiliefabriek’. Tot 1998 wordt er in de slaapkamer gemengd, in de keuken gekookt, in de gang gedroogd en de huiskamer dient als inpak- en voorraadruimte. In 1998 vertrekt het bedrijf naar Ouderkerk alwaar de zaken worden voortgezet in een ongebruikte stal van een boer. In Ouderkerk wordt het ingenieuze droogproces verder verfijnd waardoor er geen chemische conserveringsmiddelen nodig zijn. Iets waar Martin SB bekend mee is geworden.

De allereerste automatische productielijn in 1992

In 2007 groeit het bedrijf alweer uit haar jasje en deze keer wordt de hele handel verplaatst naar de kop van Noord-Holland, Oude Niedorp. Daar is Martin SB anno nu nog steeds gevestigd. In twee grote hallen staat de productielijn en wordt Europa voorzien van allerlei karperlekkernijen. Martins kinderen, Marvin en Marina en schoonzoon Sander zorgen ervoor dat alles reilt en zeilt.

De grote productielijn bestaat sinds 2007

Begon het ooit met een eenvoudig tarwemeel-balletje in Osdorp, inmiddels voert Martin SB een indrukwekkende range aan boilies, popups, liquids en wordt in 2021 de Martin SB Classic Range wafter gelanceerd. Nieuwe boilie-bedrijfjes komen en gaan maar dat deert Martin SB allerminst: ‘Wij bewijzen nu al 30 jaar dat wij kwaliteit leveren en dat de karper verzot is op ons product, zolang wij blijven innoveren en waar mogelijk verbeteren zien wij de komende 30 jaar zonnig tegemoet’, aldus Martin zelf.

Geschreven door Martin SB

Martin SB - Flavours - group

Special Range Flavours - King Prawn

9,95

Martin SB - Flavours - group

Special Range Flavours - Bio Insects

9,95

Martin SB - Flavours - group

Special Range Flavours - Chocolat Coconut

9,95

Martin SB - Flavours - group

Special Range Flavours - Fishy Robin Red

9,95