Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Het ontstaan van de Martin SB Spicy Masala

Martin SB is een van de oudste boilie-producerende bedrijven in Nederland en omstreken. Bij ieder product dat zij op de markt brengen, gaat een langdurige testperiode vooraf. Dat resulteerde deze keer in een wel hele smakelijke boilie: De Spicy Masala! In deze advertorial vertellen Rolf Bouman en Cyriel Ramlakhan over het ontstaan van deze nieuwe boilie!

Rolf

Het is april 2016 wanneer ik Cyriel voor het eerst hoor praten over zijn idee voor een nieuwe boilie. Vol vuur rept hij over de heerlijkste kruidenmengsels die bij hem thuis gewoon in het keukenkastje staan naast de chocoladevlokken en de pindakaas: ‘Daar moeten we iets mee doen!”, sluit hij zijn betoog enthousiast af. De vonken schieten nog net niet uit zijn ogen. Eerlijk gezegd ben ik direct enthousiast, mijn allereerste zelfdraaiboilie was op basis van een pittige kruidenmix en eerlijk gezegd heb ik me daar officieel een hernia aan gevangen. Maar ja, het is april 2016, we zijn druk met de laatste aanpassingen van de SWEET 17 die dat jaar erop gelanceerd zal worden op Carp Zwolle, niet echt het moment voor een hele nieuwe lijn dus…

Cyriel

Als fanatieke karpervisser wil je graag anders zijn dan de rest. Dit kan het verschil maken tussen vangen en blanken. Ook ik was op zoek naar iets wat anderen niet toepassen in hun visserij. Diverse grote namen schreven artikelen, met geweldige vangsten over producten die gewoon te koop zijn in de supermarkt. Met mijn Surinaamse achtergrond en een moeder die verschrikkelijk lekker kan koken wist ik het direct! Een kruidige boilie met een Surinaamse tint!

 

Rolf

Bij Martin SB vinden we het geen goed idee om al te vaak met een nieuwe boilie te komen. Komt er een nieuwe boilie, dan denken we hard na of we die als aanvulling zien of als vervanger van een boilie die minder hardloopt. We willen het assortiment niet oneindig uitbreiden, gewoon per range 6 soorten/smaken, dan blijft het overzichtelijk. Daarnaast geeft ons dit de tijd om alle tijd te nemen om een boilie echt tot perfectie door te ontwikkelen en door diverse kritische testperiodes heen te loodsen. Cyriel bruist van de ideeën en onze chef boilies doet meer dan zijn best om al deze wensen in een bolletje van 20mm samen te brengen en het net als alle ander Martin SB boilies, next level te maken.

Cyriel

Wanneer ik weer eens een typisch Surinaams gerecht voorgeschoteld krijg, zie ik mijn boilie al voor me. Het moet kruidig en pittig zijn. Met de wetenschap dat karpers verzot zijn op een pittig aasje geef ik er een klap op. Vol enthousiasme bestel ik diezelfde avond nog een paar zakken basis-mix bij de fabriek en vier dagen later sta ik in de schuur. Alles staat paraat, draaien maar! Natuurlijk krijg ik als thuisdraaier nooit het resultaat waar ik op hoop, maar wat een geur! Wat een smaak! Geweldig gewoon! Dit moest bespreekbaar gemaakt worden en al gauw volgde de eerste batch gedraaid door Martin SB. Diverse binnen- en buitenlandse trips maakte ik met mijn bolletje. Ik mocht geweldige vissen vangen en ik wist het zeker… De Spicy Masala is geboren.

Rolf

We schrijven inmiddels september 2019, de Spicy Masala is helemaal klaar voor gebruik. We besluiten echter om nog maar eens zes jongens uit het team te voorzien van een ruime hoeveelheid boilies en sturen hen op pad met de opdracht om foto’s en video’s te maken. Het najaar is het moment om te verifiëren of deze boilie echt zo goed is als wij denken. Voor sommige teamleden is het de eerste keer dat zij de Spicy Masala onder ogen krijgen. Er wordt geknepen, geroken, gelikt en een paar diehards nemen zelfs een smakelijk hapje. De kruidencoating kan op veel enthousiasme rekenen, dat is precies waar wij op hoopten.

Cyriel

Door de zeer positieve reacties van diverse teamleden over de Spicy masala kon ik mijn geluk niet op. De jongens waren super enthousiast en wisten geweldige resultaten te boeken. Martin SB kwam met het geniale idee om de boilie te voorzien van een unieke kruidencoating voor nog meer attractie. Het is haast onmogelijk om ze niet zelf te willen opeten.

Rolf

Het is inmiddels half december 2019, de laatste resultaten zijn binnen. En die zijn indrukwekkend te noemen. Natuurlijk! De teamleden van Martin SB kunnen wel een beetje vissen, maar de series die de afgelopen maanden zijn weggezet zijn zondermeer imposant te noemen. De Spicy Masala is de perfecte aanvulling op het toch al mooie assortiment van Martin SB. Op Carp Zwolle 2020 is deze nu al bij voorbaat legendarische boilie inclusief alle bijproducten verkrijgbaar. Maak je borst maar nat!

Cyriel

Het is natuurlijk fantastisch als je mee mag werken aan de ontwikkeling van je eigen boilie, maar het is nog fantastischer dat iedereen er mee kan vissen! Carp Zwolle 2020 staat voor Martin SB in het teken van de Spicy Masala. Een geweldig product die het hele jaar ingezet kan worden. Wil jij meer weten over de ingrediënten of de bijproducten? Kom dan langs bij Martin SB!

Rolf

De Spicy Masala wordt in Nederland dus geïntroduceerd op Carp Zwolle en in Frankrijk tijdens de beurs in Montluçon. Uiteraard trappen we af met direct een gave aanbieding. Wil jij op de hoogte blijven? Check dan regelmatig onze website en social mediakanalen!

Written by Cyriel Ramlakhan, Rolf Bouman