Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

De perfecte combi – Sjuul Philipsen

‘Vis je met een zoete bol of een vismeelbol?’ is een veel gestelde vraag. Waarom niet combineren?

De Martin SB Instant 8 combineert het beste uit twee werelden. Als er een zoete flavour is die zichzelf over de jaren wel bewezen heeft is het de Scopex wel! Scopex in combinatie met de hoogste kwaliteit predigested, wateroplosbaar vismeel maakt de Instant 8 een ware killer! Zowel instant, zoals de naam al zegt, maar ook op de lange termijn.

Het is in het najaar van 2018 dat ik voor het eerst een zak Instant 8 opentrek. Het transparante gedeelte van de zak is zelfs een beetje troebel van de attractoren die in en aan de buitenkant van deze allesbehalve droge boilie zitten. De Instant 8 gaat in de laatste sessie van het jaar ingezet worden! Andere teamleden zijn razend enthousiast over de vangstresultaten, dat moet helemaal goed komen.

Waar ik normaal gesproken vooral in de Alpen te vinden ben, ga ik deze keer voor mij nieuwe wateren in Noord-Frankrijk aandoen. Tijdens het opbouwen op water numero uno kom ik erachter dat er dik honderd meter verder andere vissers zitten, deze blijken het hele water nodig te hebben…. Grrrr, de auto maar weer inladen en het banden vermoordende puinpaadje proberen te overwinnen in het donker. Gelukkig is er een plan B.

Martin SB - Article - Instant 8 - Sjuul

Plan B

Plan B is een aangelegde ovale plas die dient als wateropslag. Bij aankomst zie ik enkele karpers zwemmen in een ondiep kanaaltje dat op het water aansluit. Bang voor mijn koplamp zijn ze niet. De ideale proef om te testen of ze losgaan op de Instant 8 bolletjes. Ik gooi er een paar handjes in en het heldere water verandert al snel in een grote wazige bende. De karpers ploegen in no time de zachte bodem om, elk bolletje lijkt gevonden te moeten worden, dat gaat helemaal goed komen deze week!

Het diepteverloop loopt vrij stabiel naar een maximale diepte van circa 2,5 meter. Na een meter of 20 uit de kant gevaren te zijn, houdt de sterke wierbegroeiing op en is er alleen nog een puddingbodem over. In dit soort situaties is het ideaal wanneer een boilie al geheel verzadigd is met flavours. Hierdoor zal de boilie zich minder snel volzuigen met het zure water wat zich in de bodem bevindt. Natuurlijk is het ook verstandig om hier zowel je rigs als de manier van vissen op aan te passen.

Martin SB - Article - Instant 8 - Sjuul Phillipsen

Ik positioneer 2 hengels een goede drie meter achter het wier en de andere 2 hengels gaan het wijd op tegen mijn geplaatste markers aan. De eerste nacht blijft het helaas stil. De tweede nacht krijg ik vrij vroeg in de avond mijn eerste aanbeet, de eerste karper is een feit! De derde en laatste nacht is het een gekkenhuis, meerdere aanbeten volgen elkaar snel op en als kers op de taart vang ik een puntgave schub en een iets gewichtigere spiegel. In de lichte regen zet ik ze op de foto alvorens ik huiswaarts keer. De Instant 8 staat bij mij dik op de radar en ik raad eenieder aan om er eens een gooi mee te wagen, het zal je niet tegenvallen! Vang ze!

Written by Martin SB

Martin SB - Article - Instant8 - Package

Het beste uit 2 werelden