Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

De kracht van Instant 8

Ruim voor ik bij het team van Martin SB kwam, viste ik al met de Monster Crab én Tiger Peanut boilies van Martin. Het zou voor mij de meest voor de hand liggende keus zijn om weer met één van deze boilies aan de slag te gaan omdat mijn resultaten altijd erg goed waren. Toch wilde ik graag iets anders proberen om het assortiment van Martin SB nog beter te leren kennen. Ik kreeg van verscheidene jongens uit het team te horen dat ik de Instant 8 eens moest proberen. Velen hadden er mee gevist of visten er nog mee, en zij waren allen goed te spreken over de resultaten.

Een maand later stond ik met een emmer Crushies en een mix kilo 15 en 20 millimeters Instant 8 aan de Sloterplas. Ik had de boilie uiteraard thuis al uitvoerig bestudeerd en getest. Na het openen van de zak kwam er een lekkere, zoete geur vrij. Er zit ook nog eens vismeel in de boilie verwerkt, dit resulteert in een erg aangename combinatie. De boilie is grof van structuur en heeft een plakkerige buitenkant, tijdens mijn test in een emmer water was ook goed te zien hoe deze boilie uitwasemt en een wolk van attractiviteit achterlaat. Het vertrouwen was er en ik kon niet wachten om de eerste sessie te maken.

In mijn visserij maak ik graag gebruik van verschillende maten en vormen boilies. Ik maak een mix van dumbells, 15-20 millimeters en Crushies. Door met deze verschillende maten en vormen te variëren, kan je veel verspreider voeren, dit omdat een kilo 15 millimeters gewoonweg veel meer losse deeltjes bevat dan een kilo 20 millimeters. Dit zorgt er voor dat de vis langer bezig is op de stek en sneller vertrouwen krijgt. Voorheen voerde ik altijd met 20mm en stapte ik naar gelang de stek minder werd over naar kleinere boilies of naar dumbells bijvoorbeeld. Door nu met verschillende maten te voeren heb ik gemerkt dat de vissen langer vertrouwen houden in het aas en je ook minder hoeft te voeren voor het gewenste resultaat. Ik merk dit vooral op afgesloten wateren met een hoog dressuurgehalte. Negen op de tien vissers voert op de wateren waar ik vis met een vaste maat boilies en vaak worden deze over een klein oppervlak verspreid; je kan dus werkelijk een verschil maken als je overstapt op verschillende maten en vormen. Uiteraard kan je op 20mm boilies ook goede resultaten behalen, net als wanneer je met verschillende maten vist, maar zo als hierboven beschreven staat; tijdens sommige dagen werkt een mix beter en maakt het onderscheid.

Na een vijftal dagen voeren kon ik de eerste sessie met Instant 8 gaan vissen. Ik had gekozen voor een stek in de buurt van een haven, dit omdat in en rond een haven vaak een vast karperbestand huist en als ik voor mezelf iets test, dan wil ik uiteraard wel iets vangen. Ik ving in deze twee nachten negen vissen, wat bovengemiddeld veel is voor dit water! Ik kon met recht zeggen dat de missie geslaagd was.

Nu, een jaar verder, kan ik nog steeds zeggen dat ik echt onder de indruk ben geraakt van Instant 8 en zijn attractiviteit. Ik heb erg goed gevangen op diverse wateren en op een water wat bekend staat als zeer lastig, heb ik zelfs mijn persoonlijk record schub gevangen. Al met al een heel mooi jaar en mijn vertrouwen is groot voor de toekomst!

Martin SB - Articles - Instant 8 - Nick Dekkers

Written by Martin SB