Werkdagen voor 14:00 besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Bestellingen boven de € 50,00 gratis verzending!

+31 226 423 033

Champion Range – naar het beloofde land

In het najaar van 2017 trekken mijn broer Erik en ik weer met grootse plannen...

In het najaar van 2017 trekken mijn broer Erik en ik weer met grootse plannen naar het Beloofde Land, een stuwmeer waar maar weinig over te vinden is, is de plaats van bestemming. Met een flinke lading Monster Crab en Roasted Nut boilies gaan wij dat varkentje wel even wassen.

De waterstand staat behoorlijk laag, we hadden niet anders verwacht in het najaar. Toch blijkt het een uitzonderlijke situatie te zijn. De Garde de Peche die op dag twee al om de vergunningen komen vragen vinden het maar raar dat we dit meer hebben uitgekozen, ze verwachten dat het lastig wordt om iets te vangen. Gelukkig zijn wij eigenwijze Hollanders en pakken uiteindelijk 4 dagen later pas in. Maar wel met drie kleine karpertjes!

 

Kleine vis, maar wat een omgeving!

Enkele jaren geleden hebben wij een klein, oud kanaaltje bevist dat niet heel ver uit de buurt blijkt te liggen. Nieuwe plannen worden gesmeed, want we hebben ook de nieuwe Champion Range boilies bij ons. Twee soorten boilies waar we allebei erg van onder de indruk zijn, hoewel we er nog niet mee gevist hebben. De geur, de smaak, de structuur, alles lijkt te kloppen aan deze boilies. Met hernieuwde energie gaan wij het kanaaltje eens serieus aanpakken. Iedere dag verkassen, iedere dag meerdere sluisstukken aanvoeren en de eerste dagen een beetje instant vissen, op zoek naar de interessantere sluisstukken.

We beginnen waar we een jaar of vier geëindigd zijn, daar hadden we vis gevangen, dus daar moest gevoerd worden. Na dit sluisstuk gaat er in de aanliggende stukken ook wat voer te water en rijden we door naar een nieuw eeuwenoud sluisstuk. Allebei vissen we één hengel met de High Active en één hengel met de High Protein, al dan niet met pop-up. Voor de High Protein hengel maak ik een compact voerplekje met 5 boilies, voor de andere hengel maak ik met ongeveer 10 verkruimelde boilies en wat Super Smog een voerspoor van een meter of 15. Nog geen 2,5 uur later vertrekt deze hengel al! Een mooie schub van een kilo of 10 is de klos, super! Als om één uur ’s nachts de andere hengel er ook vandoor gaat begint het vertrouwen in de Champion Range al wat serieuzere vormen aan te nemen.

Martin SB - Artikel - Champion Range - Juri Froger - pic 2

Mijn eerste Champion Range vangst!

Eigenlijk vissen we de eerste drie dagen op het kanaal op deze manier door. We houden het bij vier voerplekken, de plek van afgelopen nacht verdient uiteraard ook een paar voerbeurtjes, die we dagelijks aanvoeren. Zo hebben we over een paar dagen een mooi gespreid bedje klaar liggen. We vissen dus nog twee nachten instant door op onbekende sluisstukken. Niet zonder succes, Erik weet een lange schub van 98 cm te vangen en ik maak een nacht mee met maar liefst vijf aanbeten. Uit vermoeidheid gooi ik diep in de nacht een zo goed als opgeloste High Active boilie maar weer in, er zit misschien nog 5 mm deeg aan de hair. En toch gaat ook die er gewoon weer vandoor! Ondanks dat de boilies langzaam oplossen houden ze het met gemak een nachtje vol.

Martin SB - Artikel - Champion Range - Juri Froger - pic 3

Bijna een meter!

De eerste nacht op één van de voerstekken blijft het stil. ’s Morgens vroeg op de stretcher zijn we nog op zoek naar een verklaring als ik een enkele piep krijg. Ik zie de lijn slap vallen, pak de hengel op en er hangt er gewoon toch nog één aan! De eerste run voelt anders aan dan we gewend zijn hier. De eerste glimp die we van de vis opvangen verklaart dat, een brede rug van een spiegelkarper! Zouden we door het voeren nu andere vissen bereiken? Het lijkt er wel op, maar we krijgen helaas niet de kans om het uit te vinden. Vlak na het op de foto zetten van de vis verschijnt er weer een Garde de Peche. Deze is niet zo vrolijk als de andere, en hij stuurt ons dan ook resoluut weg. Je mag hier maar tot 31 oktober nachtvissen en het is inmiddels half november, helemaal ongelijk heeft de man niet.

Martin SB - Artikel - Champion Range - Juri Froger - pic 4

De brede spiegel

We sluiten de trip af aan een veel te hard stromende Saône, waar we noodgedwongen in de kant vissen en helaas geen beet meer krijgen. We schieten daar nog wat beelden voor de productfilm en slapen lekker even bij voor we weer richting het noorden vertrekken.

Written by Martin SB

Martin SB - Artikel - Champion Range - Juri Froger - pic 1

Producten waar Juri graag mee vist